Naslovnica Iranska kuhinja Šole Zard

Šole Zard

251
0

Sastojci:

1 čaša riže

2 velike kašike maslaca

malo soli

5 čaša vode

1 čaša šećera

¼ čaše kardamoma (po želji)

1 velika kašika limunovog soka

malo šafrana

2 kašike vruće vode

nekoliko velikih kašika nasjeckanih badema

cimet

Priprema:

U lonac stavite rižu, vodu, maslac i so te pustite da zavri. Poklopite i kuhajte oko 45 minuta na laganoj vatri, dok riža ne postane mekana i dok ne nabubri. Povremeno promiješajte da se riža ne zalijepi. Dodajte šećer i limunov sok. U vrućoj vodi otopite šafran i dodajte ga riži. Dobro izmiješajte te smjesu prebacite u veliku posudu za posluživanje. Ukrasite s cimetom i bademima. Poslužite hladno.

Ova količina dovoljna je za 6-8 porcija.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime