Iranski Kuhinja
Varivo od šipka – Aše Anar
Šipak je Irancima omiljeno voće pa ga koriste na razne načine. Ne jedu ga samo svježeg, već u čorbama, umacima i u...
Šurbaje Mast va Hijar – Hladno varivo od jogurta
Osnova ovog variva je jogurt. Možda će vam kombinacija sastojaka djelovati čudno pa ćete pomisliti da ukus ovog jela nikako ne...
Iransko kulinarsko umijeće
Riža, razno povrće, žitarice i meso su najčešće namirnice u ishrani Iranaca. U lokalnim mjestima se najviše jede povrće. Nacionalno jelo je...
Zulbija – Slatke fritule u obliku pereca
Sastojci:
1 i po mala kašika praška za pecivo
pola čaše tople vode
Abgušte Lubija Germez – Janjeći gulaš sa grahom
Sastojci:
⅓ čaše smeđeg ili crvenog graha
3-4 janjeće nožice
1 velika...