Iranski Kuhinja

Varivo od šipka – Aše Anar

Šipak je Irancima omiljeno voće pa ga koriste na razne načine. Ne jedu ga samo svježeg, već u čorbama, umacima i u...

Šurbaje Mast va Hijar – Hladno varivo od jogurta

Osnova ovog variva je jogurt. Možda će vam kombinacija sastojaka djelovati čudno pa ćete pomisliti da ukus ovog jela nikako ne...

Iransko kulinarsko umijeće

Riža, razno povrće, žitarice i meso su najčešće namirnice u ishrani Iranaca. U lokalnim mjestima se najviše jede povrće. Nacionalno jelo je...

Zulbija – Slatke fritule u obliku pereca

Sastojci: 1 i po mala kašika praška za pecivo pola čaše tople vode

Abgušte Lubija Germez – Janjeći gulaš sa grahom

Sastojci: ⅓ čaše smeđeg ili crvenog graha 3-4 janjeće nožice 1 velika...