Iranski Kuhinja
Kukuje Sabzi – Odrezak od povrća
Kuku je vrsta jela koja se obično priprema sa sušenim povrćem i jajima. Može se pripremati i s mesom i ...
Luleh Kebab – Kebab sa mljevenom janjetinom
Luleh kebab ili kufte kebab, kako ga nekad zovu, omiljeno je perzijsko jelo. Luleh znači "uvijen". Jelo se tako zove jer se...
Iranski sladoled od šafrana među 50 najboljih slatkiša na svijetu
Iranski sladoled od šafrana našao se među 50 najboljih slatkiša na svijetu, prema rang listi CNN-a.
Sastojci ovog posebnog...
Horše Sak – Umak sa špinatom i narandžama
Ovo se jelo često priprema u iranskoj pokrajini Mazandaran. Kombinacija špinata i narandže, kojima se dodaje bijeli luk, može zvučati vrlo...
Šiš kebab – Janjetina pečena na roštilju
Sastojci:
2 do 2 i po kg janjećeg buta2 srednje glavice narendanog luka1 velika kašika origana⅔ čaše sirćetaso i...